Tantra: yogans exotiska rot charmar snart huvudstaden

in Articles

I Stockholm från och med september, Tantra Intensivkurs med en världskänd lärare.
Under hösten har alla Stockholmare den unika chansen att träffa en av de mest erfarna och kunniga lärarna inom tantra då Natha Yogacenter är värd för Advaita och hans Intensivkurs i Tantra, i Hälsans Hus varje torsdag med start från 18 sep 2014.
Under det senaste decenniet har yoga rest sig ur dimman av orientalisk mystik till att bli en av de mest populära och utbredda fritidsaktiviteterna på norra halvklotet. Vissa kanske fortfarande anser det som en sport eller gymnastik hänvisat till klasser i det lokala gymmet eller grannskapets kvällsskola; men sanna kännare av yoga vet att det är mycket mer än stretching och böjning av kroppens lemmar.
Endast få är nog medvetna om att yoga systemet härstammar från en rikare källa av exotisk visdom, känd som tantra. Det svenska hushållet har fortfarande nöjet att möta den spektakulära och fascinerande modern av all yoga. Snart kommer de att få chansen då hon kommer att charma huvudstaden med en ny intensivkurs i tantra som hålls av Natha Yogacenter.

Mer än yoga, har de uråldriga tantriska  lärorna visat att en överraskande anpassning till de sociala och kulturella linjerna i samhället. Vid en närmare titt finner vi enligt experter en given  "tantrisk"  hågkomst i många läror i det spirituella arvodet på vår planet. En djupare och mer intensiv praxis av tantra sägs utveckla en spektakulär kontroll över sinnet och känslorna; och öppnar en mystisk port till den direkta upplevelse av vår ande och själ.
"Intensivkursen i Tantra ger deltagarna en bas av verktyg och kunskap till hands, vilket ger dom möjligheten att njuta av livet i vägen mot perfektion. Tantra gör det möjligt för dig att utforska din andes natur genom direkta metoder av inre träning, och därmed förvandla livet till en lyckosalig resa i självutveckling och kontinuerlig rikedom av nymodighet och upptäckter ", säger Sahaj, organisatör från Natha Yogacenter i Stockholm.


Han fortsätter: "Lärorna om energier som härstammar från Öst har blivit mer populära och kommersialiserade i Väst. Det är faktiskt svårt att hitta ett system som har bevarat den intakta effektiviteten signifikant till de originella lärorna. Vi finner ofta att den transformerande effekten vad gäller människans medvetande har kompromissats av hänsyn till det "spirituella nöjet". Och dessvärre: det som är mest värdefullt i djupet har kasserats som ett emballage av konsumption i ett försök att begränsa dess ofattbart stora utrymme till en materiellt orienterad mentalitet, vilken dominerar Väst med en svag scen av festivaler, workshops och utbyte av kroppsvätskor och energi".

"Vad vår intensiva kurs medför till detta scenario av new age spiritualitet är ett helt nytt perspektiv  varken är gammalt eller modernt, västerländskt eller orientaliskt, populärt eller exklusivt, men rätt och slätt en praktisk nödvändighet för alla som vill transformera sig själva och få ut det mesta av denna unika chans som vi kallar "livet". "

När dörrarna öppnas den 18 september till det första kväll till Intensivkursen i Tantra i Hälsans Hus, kommer författaren och utvecklaren av kursen, Advaita,  presentera denna. Enligt arrangörerna från Natha har Advaita konstruerat ett exceptionellt effektivt system för tantrakurser beträffande transformativa lösningar och bland dessa är tantriska metoder av helig intimitet och autentisk inre tillväxt.

"Att möta Advaita kan vara en enastående upplevelse! Och för de som är öppna för att ta emot en orubblig andlig impuls i deras liv, kan det här vara den genuina chansen de har väntat på. Han är den typ av person som verkligen lever som han lär. Inte bara framför en publik, men i varje liten detalj i livet. Vad han önskar med denna intensivkurs här i Stockholm är i själva verket att presentera de tantriska lärorna, vilket har gett så många människor på andra platser runt om i världen en effektiv men ändå lättillgänglig väg för dagens individ, "förklarar arrangören.
"Samtidigt ska vi inte bli för seriösa här, det är inte alls tantrans anda! Och Advaita visar precis hur en avslappnad men ändå kvick och uppriktig stil i kombination med extraordinär insikt och klarhet markerar tantrans lära", konkluderar Sahaj.
Advaitas Intensivkurs i Tantra används som källa i många män- och kvinnogrupper runt om i världen och anses vara en viktig resurs för andlig transformation och helig sexualitet inom många andliga gemenskaper, allt ifrån helig sexualitet och tantriska energi workshops, till uppvaknande av djupare emotionella nivåer av medvetenhet, och utforskandet av människans djupa kreativitet och mentala kapacitet och oändliga möjlighet till självutveckling.
Träffa honom och resten av Natha teamet i Stockholm under en gratis introduktions workshop i Intensiv Tantra den 18 september kl 20,00-21,45 i Hälsans Hus.

Händelse: Tantra in Natha - varje resa börjar med ett första steg
En gratis introduktion workshop till Intensivkurs i Tantra
Innehåll: Denna Tantraworkshop erbjuder en fantastisk möjlighet att få en förstahandsupplevelse av glädjen och spänningen i Tantrans väg, som lärs ut i Nathas Intensivkurs. Ett spännande utbud i denna resans underverk.
Tillträde: Gratis workshop. Alla är välkomna till denna workshop och ingen tidigare erfarenhet krävs. Deltagarna kan komma som individer eller par.
Specialerbjudande: Efter workshopen är det möjligt att anmäla sig till ntensivkursen i Tantra och får särskild rabatt - 25% rabatt på så många månader som man vill betala i förskott för.
 Intensivkurs i Tantra börjar 18: e september kl 20,00-21,45.
Tid & Plats
Tid: Torsdag 18:e september kl 20.00 – 21.45
Plats: Terrassen, Hälsans Hus, Fjällgatan 23 B, 11628 Stockholm.
Språk: Engelska
Kostnad: gratis
Anmälan:  Anmäl dig nu genom att skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring på tel: 076 961 31 19.